Onze realisaties

Zonnebril Zilvermeer

Jullie hebben zeker en vast de nieuwe eyecatcher op het strand van het Zilvermeer in Mol al gezien. Het gaat om een grote zonnebril van maar liefst 1,8 meter hoog, 5 meter lang en zo’n 4,5 ton zwaar. Het 3D-printen van de zonnebril is een samenwerking tussen het Zilvermeer, Concrete House, studenten van de bouwopleiding van hogeschool Thomas More in Geel en de 3D-printer op Kamp C. Begin juli werd het gevaarte met een kraan van Concrete House op het strand geplaatst. En eind augustus werd de bril officieel ingewijd. Het is een origineel en opvallend object dat niet alleen een blikvanger is , maar waar je ook plezante vakantiefoto’s mee kan maken.

 

Zonnebril Zilvermeer

Desk

Deze balie werd gerealiseerd door de techniek van het 3d-printen in beton toe te passen. Wat een knap resultaat! Je kan hem bij ‘Technopolis’ gaan bewonderen.

 

Desk

Gebouw Kamp C

Op Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw, in Westerlo werd een huis geprint met de grootste 3D-betonprinter van Europa. De woning is negentig vierkante meter groot en werd in één stuk geprint met een vaststaande printer. Dit een wereldprimeur.

De eerste 3D-geprinte demowoning in Vlaanderen is een feit. Je vindt haar op het terrein van Kamp C in Westerlo. Het huis bestaat uit twee verdiepingen, is negentig vierkante meter groot en acht meter hoog. Dit is de grootte van een gemiddelde Kempense rijtjeswoning.

Wij zijn enorm fier dat wij ons steentje hebben kunnen bijdragen bij deze realisatie.

Gebouw Kamp C

Laadpaal

Deze laadpaal voor elektrische wagens is veruit de meest originele die je ooit zag! Door het 3d-printen in beton krijgt deze paal een zeer originele uitstraling.

Laadpaal

Portal (bogen)

Deze knappe geprinte bogen uit beton zijn voortgevloeid uit een samenwerking tussen 3D-Concrete, UHasselt, Embuild en POM Limburg.

Deze zullen later dienst doen als een doorgang naar een innovatiecentrum van de bouw.

Portal